Hela webbplatsen är information från World of Shape
World of Shape - för att snabbt komma i form.
World of Shape
Hans Wilhedes förvandling.

Utmanad av dottern – gick ner 26,5 kilo

Nu ska Hans Wilhede, 51, åka nio mil på längdskidor och utbilda sig till Personlig Tränare.
– Det finns så många 50-åringar här i landet som kan förändra sina liv genom det här, säger han.
Nyfiken på World of Shape och Fitnessfighten? Läs mer här!
Hans Wilhede är 51 år gammal och egenföretagare. För 20 år sedan skadade han sina knän och sedan dess har han sakta men säkert gått upp i vikt. 

– Ska jag vara ärlig så är det nog alla affärsmöten och timmar framför datorn med obligatoriskt kaffe och dopp samt stressade uteluncher som är de största bovarna i mitt fall. Tiden går och till slut har det smugit in en hel massa extrakilon på fel ställen.
Men sedan ett halvår tillbaka har Hans gjort en helomvändning.

”En förändring du kommer leva med”

– Det var min dotter som utmanade mig. Via en vän hade hon hört talas om World of Shape och deras 30-dagars utmaning Fitnessfighten, säger Hans.
Utmaningen går ut på att du får ett schema med hur du ska äta och träna under 30 dagar. Efter perioden är slut får deltagarna rösta på den de tycker förändrats mest. Den som får flest röster vinner en träningsresa till Portugal, PT-utbildning och roddmaskin. Hans gick till final.
– Men så här i efterhand förstår jag att det aldrig handlade om tävlingen. Det här har förändrat mitt liv. Jag har gjort utmaningen två gånger (april och juni). Nu är det september och sedan april har jag totalt gått ner 26,5 kilo, säger Hans.
Men den största behållningen är att förändringen inte är temporär.
– Till skillnad från bantningsmetoder eller GI-dieter är detta en förändring du kommer att leva med. Det här är inget som du bara gör – och sedan går tillbaka till livet innan, fortsätter Hans.
Vill du veta mer? Läs mer här


Hur kommer det sig?
– Man lär sig att det egentligen är väldigt enkelt. Det handlar om matematik. Får du i dig 5 000 kalorier och gör av med 4 000 kommer du att gå upp i vikt, säger Hans.


Men är det inte jobbigt att alltid hålla reda på sitt kaloriintag?
– Under utmaningen får man ett specifikt kostschema, man lär sig då hur det ska se ut på tallriken. Efteråt har jag inte blivit en slav under det. Men det är egentligen ganska simpelt. I stort kan man säga att du ska gå tillbaka till den gamla hederliga tallriksmodellen: halva portionen sallad, en fjärdedel protein och en fjärdedel kolhydrater, säger Hans.

Godisfällan

Hans berättar att han numera inte går in i godisfällan på snabbköpet. Sockerberoendet har försvunnit.
– Samtidigt får jag inte dåligt samvete om jag unnar mig godis eller någon sötsak under en helg, säger Hans.
I dag har Hans helt nya framtidsutsikter än innan World of Shape. Målet är att gå en PT-utbildning i januari – och åka nio mil längd mellan Sälen och Mora i öppna loppet i februari. Något som skulle varit en omöjlighet för ett år sedan.
– För någon månad sedan var jag ute och sprang fem kilometer. För mig betydde det lika mycket som att ta en OS-medalj. Nu vill jag hjälpa andra att känna samma sak. Det finns många 50-åringar där ute som skulle ha nytta av det här och jag har bestämt mig att göra vad jag kan för att hjälpa dem. Kursmaterialet är beställt och jag ser jag otroligt mycket fram mot att gå utbildningen i januari.
Nyfiken på World of Shape och Fitnessfighten? Läs mer här!

World of Shape
Utvecklat av MiniMedia | Kontakta oss: redaktion@minimedia.se