Hela webbplatsen är information från Wonderful Israel
Wonderful Israel – massor av sol, historia och kultur
Wonderful Israel
Upplev Eilat under ytan.

Eilats sagolika undervattensvärld

Se ålarna stå upprätt i strömmen och dyk med delfiner. Därför vallfärdar både proffs och amatörer till Eilats korallrev.
Upplev Eilat i vinter – så bra är dykningen
Korallrevet i Eilat sträcker sig 1 200 meter längs med kusten och är ett av världens nordligaste rev. Revet formar färgglada, trädgårdsliknande formationer som innehåller ett flertal olika fiskarter och förunderliga havsvarelser.

Havssköldpaddor, tropiska fiskar och delfiner

Det finns över 270 olika korallarter och mer än 2 500 olika former av undervattensliv – vissa är helt unika för Röda havet. Här kan du dyka bland havssköldpaddor, sjöborrar, ostron, anemoner, krabbor, svampdjur, bläckfisk, tropisk fisk och till och med flera sorters delfiner. Det är inte svårt att förstå varför dykningen är så attraktiv.

Ålträdgården

Väl nere i undervattensdjungeln finns det en rad heta dykarplatser. I ålträdgården, som ligger lite norr om reservatet, kan du se ålstim som står upprätt i strömmen. Slagskeppet är ett annat populärt dykställe där du kan se ett skepp som tillhörde Israels flotta och som sjönk 1994. Alldeles i närheten ligger Paradiset – en av de mest besökta platserna.

Utforska korallerna på egen hand

Om du redan har ditt dykcertifikat och kan dyka, finns det mängder av ställen att hyra utrustning – och utforska korallrevet helt själv. Eilats turisinformation kan rekommendera dykarställen och ge allmän information om staden. Turistcentret är beläget på Beit HaGesher 8 utmed norra strandpromenaden. Telefon: +972 8 6309111
Läs mer om vad du kan göra i Eilat här 

Wonderful Israel
Utvecklat av MiniMedia | Kontakta oss: redaktion@minimedia.se