Hela webbplatsen är information från Trygg-Hansa
Boka en rådgivning hos Trygg-Hansa.

Rådgivaren: Viktigt att gå igenom dina försäkringar

Många känner inte till vilka villkor som gäller.
Och det är där Trygg-Hansas personliga rådgivning kommer in.
– Under våra hembesök går vi igenom försäkringsbilden och tittar på om familjen har det skydd de behöver, säger Jouni Kaukonen, som arbetar som försäkringsrådgivare för Trygg-Hansa.
Den första kontakten med kunderna sker ofta i samband med att de tecknar en gravidförsäkring. Då får de ett samtal från någon av de rådgivare som är kopplade till Trygg-Hansa. De erbjuder som möjligheten att komma på hembesök.
– Att bli förälder kan liknas vid att cykla. Innan man har kommit in i det vet man inte alltid hur man ska göra. Och när man får barn är det mycket att annat tänka på, så då kan försäkringsbehovet lätt hamna i skymundan, säger Jouni Kaukonen.
Få koll på din trygghet – boka en kostnadsfri rådgivning med Trygg-Hansa.

Tvingas sätta sig ner

Han berättar att kunderna reagerar olika på de första samtalet. En del vill ha informationen skickad till sig medan andra gärna får besök av honom.
– De jag kommer hem till brukar uppskatta det. De tvingas sätta sig ner och faktiskt gå igenom hur deras situation ser ut. Och det vara enklare att göra det face to face i deras egen borg. Annars är det inte alltid lätt att ta sig tiden, säger Jouni Kaukonen.
Han berättar att en rådgivning brukar ta ungefär mellan 1-1,5 timme. Under den tiden tittar han på vilka försäkringar familjen har och gör sedan en behovsanalys.
– Tyvärr har den enskilda individen inte alltid så bra koll på sitt försäkringsskydd.
Förälder? Så skyddar du ditt barn.

Kollektiva försäkringar

Många har till exempel kollektiva försäkringar genom sitt fackförbund eller sin arbetsgivare. Men de här lösningarna brukar inte vara lika omfattande som en individuell försäkring, säger han.
Få koll på din trygghet – boka en kostnadsfri rådgivning med Trygg-Hansa.

Vilka råd brukar du ge?
– Jag brukar faktiskt säga att man ska tänka på det värsta som kan hända och sedan utgå från det. De flesta föräldrar vet att de ska försäkra sina barn, men glömmer sig själva. Det är viktigt att alla i familjen har bra sjuk-, olycksfalls- och livförsäkringar. För är du som förälder inte försäkrad innebär det en sämre trygghet även för dina barn, säger Jouni Kaukonen.
Förälder? Glöm inte att teckna en egen försäkring.

Hur vanligt är det att svenskarna är dåligt försäkrade?

– De flesta har någon typ av försäkring. Samtidigt är vi inte så bra på att veta vilka villkor som faktiskt gäller. Vad händer till exempel om någon i familjen drabbas av en allvarlig sjukdom? Jag brukar säga att det viktigaste är att man vet att man kan ha kvar sitt boende om det värsta skulle hända. Ens bostad ger trygghet i svåra tider och det kan vara jobbigt att tvingas flytta för att man inte klarar ekonomin.
Få koll på din trygghet – boka en kostnadsfri rådgivning med Trygg-Hansa.

Hur gör man om man vill ha en rådgivning?

– Antingen får man ett samtal från någon av oss rådgivare och så gör vi upp en tid. Man kan också själv kontakta oss via Trygg-Hansa. Eller så kan man fylla i en intresseanmälan och boka en rådgivning på Trygg-Hansas egen sajt. Viktigt att komma ihåg är att det inte kostar något att få ett hembesök. Du binder inte heller upp dig.
Gravid? Här tecknar du en gratis gravidförsäkring.

Trygg-Hansa
Utvecklat av MiniMedia | Kontakta oss: redaktion@minimedia.se