Hela webbplatsen är information från Hyundai
Nyheter om Hyundais bilmodeller
Hyundai
.

Nya Hyundai i30 Kombi spöade Golf i testet

Engelska Autoexpress ställde nya Hyundai i30 Kombi mot rivalerna från Volkswagen och Renault. I30 Kombi vann utmaningen.
”En välförtjänt seger för den praktiska och välbyggda Hyundai-modellen”, skriver Autoexpress.co.uk.
Motorsajten hyllar kompaktmodellernas kombiversioner som ett kostnadseffektivt transportmedel, både för familjen och för företaget. Autoexpress konstaterar att det nu finns en ny utmanare som är redo att ta sig an de främsta konkurrenterna i segmentet – nya Hyundai i30 Kombi.
Motorsajten ställde Volkswagen Golf Kombi och Renault Megane Sport Tourer mot i30 Kombi 1,6 CRDi Active Blue Drive. Testarna var sedan tidigare stora fans av i30 i ”hatchback-version” – hur skulle den nya kombin stå sig?

Har allt som behövs för att bli klassfavorit
Autoexpress slår fast att nya i30 Kombi har allt som behövs för att bli en klassfavorit – den är prisvärd, med generös standardutrustning, ett stort bagageutrymme och låga utsläpp.
”Samtidigt som i30:n är den billigaste bilen här så ser en sollid och välutrustad kupé till att modellen aldrig upplevs som ett lågprisfynd. En samlad väghållning och en förfinad motor innebär att den ligger bra på vägen. Men viktigast av allt är att den har det största och mest praktiska bagageutrymmet i sin klass”, skriver Autoexpress.co.uk.

En välförtjänt seger
Testarna anser att det var en mycket välförtjänt seger för den praktiska och välbyggda Hyundai-modellen. De anser att i30 Kombi är en raffinerad och bekväm bil, med innerutrymmen som gör den till ett lämpligt val för familjer. Ovanpå detta kommer Hyundais generösa femåriga garantier. Den 8-9 september är det premiär för nya i30 Kombi hos de svenska Hyundai-återförsäljarna. Läs mer vinnarmodellen här.
Testets andraplacering gick till Renaults ansiktslyfta Megane Sport Tourer. Volkswagens kombi fick nöja sig med tredjeplatsen. Autoexpress konstaterar att modellen efter många år på toppen inte längre är bilköparnas förstahandsval. Bland de tre testbilarna är Golfen dyrast, med lägst nivå på standardutrustningen – och har det minsta lastutrymmet med fällda säten.
Här hittar du din närmaste Hyundai-återförsäljare

Hyundai
Utvecklat av MiniMedia | Kontakta oss: redaktion@minimedia.se